16 Ekim 2007 Salı

KÜÇÜK MUTLULUKLAR

Bu sevimli bay ve bayan bu akşam bana taaa Macaristan'dan hediye geldi. Sevgili Şükran'ın hediyesi, ahşap malzemeden yapılmış tuzluk ve karabiberlik. Şükran bir denicilik firmasında çalışıyor ve okadar çok ülke gezmiş ki bence acil bir blog açıp paylaşmalı, çünkü her ülkeyi gitmeden önce iyice araştıran , okuyan ve bana kalırsa bilinçli bir gezgin. Bu cicileri bayram da gittiği Budapeşte'den getirmiş öyle mutlu oldum ki kocaman teşekkürler. Tabii bu arada Aşçımın bir baba gibi sevdiği eşi ismi gibi Nadir beyede!

Vazom süper, gece 12 benim tasarım krizim tutmuş. Almanya'dan gelen köpüklü beyaz şarabın şişesinin formu çok güzeldi atmaya kıyamadım, önce yıkandı, etiketi söküldü, kurdelelerimi sakladığım kutudan ona yakışan seçildi ve boynuna fiyonk atıldı sonrada Marmara adasından aldığım şişenin rengindeki halhal boynuna gerdanlık olarak asıldı acilen başka vazodaki çiçekte yerleşince yine ben pek bir mutlu amanda nereye koysam yoksa sarılıpta yatsam mı modlarında resimleyiverdim. Evde benim değişik malzemeleri biraraya getirip yaptığım pek çok şey vardır ve kendilerini pek severim şimdi yeni bir parçam daha oldu vede çok hoş oldu. (artık yatsam iyi olacak)

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Huhu ben geldim iyi bayramlar canım geçmiş de olsa :)

Tijen dedi ki...

Sağolsun Şükran! Bayılıyorum bu minik armağanlara. Bunlarla bir sergi mi açsak ne? Etrafıma baktığımda ben de görüyorum böyle hoş minileri...

renkler dedi ki...

Arkadaşının hediyesi çok şirin, bayıldım.Moskovaya gittiğimde ben de bir sürü Matruşka almıştım:-)

Biz mimarlar böyleyizdir, dekorasyon ile uğraşmadan duramayız. Bir de zaman olsaydı:-)

sofi dedi ki...

Sevgili Tijen,zaman içinde neler birikiyor değilmi? Bir kaç senedir de hediye gelen, kendim yaptığım güzel şeyleri oğlanların çeyizine atıyorum, sevgili gelinlerim için, napıyım kızım olmadığından onları onlarıda kız evlat yerine koyarım gibi geliyor.


Sevgili Renkler,bende senin deriyle yaptığın tasarımları çok beğendim.Zaman,özellikle geniş zamanlara okadar ihtiyacımız var ki,bir sürü kursa gitmek istiyorum.Özellikle Hat sanatı hep ilgimi çekmiştir,aydıngere rapidoyla çizdiğim projelere benzetirim.Benim zamanımda öyleydi,bilgisayar çıktı mertlik öldü.Ben senelerdir yapı malzemesi satıyorum artık alanım bu oldu ama meslek ruhuna işliyor.Ben her gittiğim yerde seramikleri, vitrifiyeleri, tasarımları inceler oldum.


SEVGİYLE KALIN...

renkler dedi ki...

Soficiğim, ben de yıllardır alüminyum giydirme işi ile uğraşıyorum. Herşey bilgisayar çizimi. Serbest elim o kadar bozuldu ki... Oysa başarılıydım... Ben de çiniciliğe ilgi duyuyorum bir de arada vitraj çalışırdım. Şimdi zamasızlıktan ilgilenemiyorum. Oğluş da yapıyordu benimle. Şimdi başlasam o da isteyecek, dersler kalacak... Hayatımız ders oldu da... Çocukerkil aile olduk biz!

Dört Yapraklı Yonca dedi ki...

az önce yazdığım yorumu nasıl başardıysam, yayınlayamamış ya da gönderememiş olabilirim diye tekrar yazıyorum.

Vazo çok güzel olmuş eline sağlık. Bizim evde de yaratıcı hanımlar topluluğu olduğu için böyle tasarımlar bizde de oluyor. İyi fikir verdin, ben de paylaşıyim onları

sevgiler

sofi dedi ki...

Ne keyifli bir şey elindekilerle sadece sana ait objeler oluşturmak!bende sizinkilerin resimlerini merak ettim!SEVGİLER...