22 Şubat 2008 Cuma

Havalar İyidir

Bugün annemin bir arkadaşına gittik, İsmet teyze, aslında kızı Ülkü benim arkadaşımdır ama evlendi ve artık Alaçatı'da yaşıyor. İsmet teyze hacıdan gelmişti bir türlü gidemedik ama artık hacıdan gelenlere giderim vallahi, çok güzel bir akik yüzüğüm oldu, birde tıngıllı küpelerim, eh kadın benim gibi takı severe hacıdan ne versin :) Resimdekide evin tombul kedisi, hava güzel, camdan güneş giriyor, oda kıvrılmış koltuğa bir keyif, bir keyif, sorma gitsin, kırmızı kurdelesi, çıngırağı pek süslü bir hanım bu kedi, hemen yanınıza sokuluyor, sev beni, sev beni diye gözünün içine bakıyor ama benim felsefem'' seni uzaktan sevmek aşkların en güzeli''. zira sabahtan zaten sinirlenmişim hayvanlar alemine, başım balkondaki kumrularla dertte, balkonun iç kısmındaki demirlere tünüyorlar, hadi onuda geçtik, barsaklarında ne varsa boşaltıyorlar, temizliycem diye balkonun demirlerinin boyalarını söktüm, arınmıyorda, kumruların, helası oldu balkon, üst katımdaki demirlere poşet bağlamış, rüzgarla şişip, hışır hışır edince gelmiyorlar, aa ne parlak fikir dedim bende yaptım ama yine boşluk bulup tünüyorlar gece, biraz sonra kalkıp her tarafa poşet bağlıycam, karşıdan gören deli karının balkonu diyebilir, hiç umrumda değil, mok temizlemekten iyidir.



Haftasonu karlıydı, herkes eve tıkılmış bir halde, annem dünürüne gitti, babam benimle kaldı iki gece misafir, adam osmanlı, üç öğün takım yemek ister, oğlan evde, oldumu iki erkek, haftasonu karda eve tıkılmış, paso yemek yapıyorum yeterki erkekimler mutlu olsun, yani yedik yedik semirdik, dışarı çıkamadık delirdik.

Dünde arkadaşlarım gelecekti aman pek hazırlandım, masama yeni örtü bile aldım ama en hoşu askerimle yaşıt Melek'in kızı Sena'nın bana taktığı isim ''stajyer ev hanımı'' benim için süper bir tanımlama...

Bu hafta en çok üzüldüğüm olay ise Aysel Gürel'in ölümü oldu, nedendir bilmiyorum ben o kadını çok severdim, özel bir kadın, dürüst, sıcak, insancıl, farklı, özgün ve akıllı, yaratıcı. Şişli, Dr. Şevket Bey sokakta bir mimarlık firmasında çalışıyordum, evleri o sokaktaydı, 22 sene olmuş, son derece mütevazi ve içimizden biriydi, Beşiktaş cumartesi pazarında da görürdüm, pembe kalpli gözlükleriyle , farklı bakan gözleriyle alış veriş yapardı. Ona nekadar deli Aysel'de deseler bence o aklın sınırlarında dolaşıyordu ve o çok ince bir çizgiydi, herşeyden önce korkusuzdu, kendi bildiğini okuma ama kimseyi incitmeme gibi bir özelliğide vardı, ben onu seviyordum...

Şimdi haberleri seyrettim, sınırda hareket var ve deli gibi dua ettim ALLAHIM askerlerimizi koru!
Ve yurtdışındaki yangınlar, içim parçalanıyor, dünyanın acil huzur ve barışa ihtiyacı var ve 2008 zor bir yıl olacak gibime geliyor:(

12 yorum:

deger dedi ki...

Sevgili Sofi,

Hayvanların içinde en çok kediyi severim. On yıl öncesine kadar, hep kedimiz oldu. Ama artık evin içinde istememeye başladım. Apartmanın kedisi hamile. Karnı burnunda. Ona hazırlanıyoruz. Mama, sepet filan. Kalorifer dairesinde, özel bir yeri var onun. Senin fotografındaki kediyi görünce, içim gitmedi desem yalan olur. Ama yok, kendime hakim olmam gerek......
Kumrularınla sana, mutlu günler dilerim :)))

Allah bütün askerlerimizi korusun, hiç birinin acısını göstermesin.
Sevgiler.

Moonish (moonsun) dedi ki...

Ahhh Sofim yazinin basinda gulmekten gozumden yas geldi, yazinin sonuna dogru huzune donustu...
Insallah Sofim Allah askerlerimizi korusun...

Aysel Gurel'in olum haberine bir garip oldum zaten, onu sevdim aslinda farkli ve radikal oldugu icin...

pisicik de cok tatliymis, nasil da kivrilmis oyle :)) ama Sofim uzaktan ask yasamayi tercih ediyor Sofime fazla yaklasma cici pisi:))

Sofim kendine cok dikkat et, benim duygular karisti biraz gulmekle huzun arasinda galiba :))

sofi dedi ki...

Degree'cim, gariptir ama ben hayvanlara dokunmaktan yıllarca korktum sonra birdenbire oğlumun sayesinde köpekleri sever oldum, ilk dokunup kucakladığım bir köpektir oda komşumuzun rodwhiter cinsiydi, o kadar akıllı, bağlıydıki eve almayı bile düşündüm ama hayvancık hep yalnız kalacaktı evde ama kedilerle hep uzaktan bakıştık, hala anlamsız yere korkarım.Buarada kumrularla başım gerçekten dertte ama onlarda haklı ağaç kalmadıki tüneyecek, gelip aile hayatlarını bende sürdürüyorlar.

sofi dedi ki...

Moonsun'ım, yazdım yazdım sonra bilgisayarda bir problem oldu kapattım, gece devam ettim, tabii o arada duygularımda değişmişti, hayatta böyle değilmi zaten mutluluğu, mutsuzluğu bir arada yaşıyoruz, acıda var sevinçtte içinde yuvarlanıp gidiyoruz işte.
Askerciklerimize hep dua ediyorum, Allah onları ailelerine beden ve ruh sağlıkları bozulmadan kavuştursun diye, binlerce annenin yüreği titriyor biliyorum.Sevgiyle kal, sağlıcakla kal...

Admin dedi ki...

CANIM STAJYER EVKADINI ARKADASIM,
EVDE OTURMAKTAN KUSLARLA BOZMA:)))))
BIRAK BENIM GIBI HERYERI MOK GOTURSUN. COK TITIZDM BEN AMA BU ARALAR BOYLE VALLA.EVE GETIRDIGIM SERAMIKLERI KAZIYIP DIZAYN VERIYORUM HER YER YATAGIN ICINE KADAR GELMIS, CAMUR KURUMUS TOPRAK, COCUKLAR CILDIRIYOR. BIR ARA GEL SITEME SEVINCIMI PAYLAS BENIMLE!
CANIM AYSEL GUREL KENDI BENLIGINDEN SIYRILABILMIS NADIR INSANLARDAN BIRIDIR, ACIKSOZLU VE DURUSTLERIN ON ADI HEP DELI OLUR ZATEN. ALLAH RAHMET EYLESIN.
SINIR HAREKATINDA SEHIT OLAN ASKERLERIMIZE ICIM YANIYOR, KAC OCAK YASA BURUNDU YINE, ALLAH RAHMET EYLESIN HEPSINE.
COK OPTUM CANIM, SAGLIKLI VE MUTLULUK DOLU BIR HAFTASONU DILERIM SANA VE SEVDIKLERINE...

Esra :) - kadincablog.blogspot.com dedi ki...

nedense aysel gürel'in ölümüne hala çok şaşkınım. O kadının öleceği hiç aklıma gelmiyordu. Ne saçma ama ilk duyduğum andan beri sadece şaşkınlık içerisindeyim.

deger dedi ki...

Sevgili Sofi,

Şu aralar TV de her haber dinlerken diken üstündeyim. Şehitlerimize inanılmayacak kadar üzülüyorum.

Seninkinin terhisi yakındır inşallah. Gelince bizi haberdar edersin heralde. Umarım artık az kalmıştır. Yüce Tanrı askerlerimizi korusun, daha fazla acılarını göstermesin.

Sevgiler. Degree.

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Rabbim tüm askerlerimizi korusun. Bütün kuzularımızı analarına, babalarına, vatanlarına bağışlasın.

sofi dedi ki...

Degree'cim, harekatın başlangıç haberini aldığımdan beri diken üzerindeyim, oğlumun terhisine 2 ay kaldı ve her şehit haberinde o ananın ne hissettiğini anlıyorum, gözyaşlarımı tutamıyorum.Allah'ım hepsine beden ve ruh sağlığı yerinde dönmek nasip etsin, kimseye evlat acısı vermesin.Sevgiyle kal...

sofi dedi ki...

İncegülüm, sendede iki oğlan var anlarsın beni, öyle zorki, korkuyorsun, acabalarla yaşıyorsun. Bende hep dua etmekteyim Allah'ım onları esirgesin, sevdiklerine bağışlasın.Sevgiyle kal...

sofi dedi ki...

Hatice'cim, sana takılıp stüdyona asistan olarak gelmek istiuomda çok uzaksın be, yoksa yakında sıkar beni bu stajyerlik, kuş moklarına bile takmaya başladım baksana:)
Askerlerle ilgili derdimi hiç sorma şu oğlum bir hayırlısıyla gelse ama arkada bir tane daha var:(
Aysel Gürel gibi delileri bende severim, onlar sıradışı, yaratıcı kadınlar.
Kocaman sevgiler memleketten...

sofi dedi ki...

Esra'cım okadar çok şarkı sözü bırakmışki arkasında daha uzun yıllar o anlamlı şarkıları dinleriz, yani böyle kişiler unutulmaz, eserleriyle hep yaşarlar, keşke bizde iz bırakabilsek...Sevgiyle kal.