7 Kasım 2007 Çarşamba

Haftaiçi


Yine yağmurlu İstanbul, bugün çalıştığımız firmalardan ziyaretçilerimiz vardı, hepimizin ortak görüşü işlerin düştüğü yolundaydı.Aslında hep bir bahanemiz vardır, kış geldi, okullar açıldı, seçim var, yaz geldi tatil zamanı, siyasal ortam, gerginlikler, dolar düştü falan filan.Benim gözlemim ve hissettiğim insanlardaki keyifsizlik, insanlar mutlu, huzurlu, geleceğe net bakabilseler daha rahat alış veriş yapabilecekler.Tabii bu bir yönü, birde seçenek o kadar fazla ki neye karar versek, nerden alsak, ustalar bizi nasıl canımızdan bezdiriler sorusuda var, şimdilik erteleme sürecindeymişiz gibi de geliyor, görceeez!


Akşam eve gittiğimde oğlum kapıyı açtı ve'' anne bana ne getirdin diye sordu'', iyiki ihtiyaçlar dışında birtanede öylesine çokanat almıştım, malum olmuş demekki, halbuki taşır dururum, evde ıvır zıvır bulunur.Soru beni çocukluğuma götürdü, istisnasız her akşam , babam dükkanı kapatıp eve gece 10'lar da döndüğünde uyusam bile uyanır, zilin sesiyle kapıya koşar ve aynı soruyu sorardım(tarih tekerrürden ibaret diye boşuna dememişler) hiç bir gece eli boş gelmez, sakız, çukulata, bisküvi,çerez getirirdi.O duygu inanılmaz güzeldi, kendimi güven içinde çok mutlu hissederdim.Hala benim sıraya girip faturalarımı ödeyen, çocukların okul toplantılarına giden, Eminönü'nden en iyi çerezleri alan, en güzel yumurtaları seçen, banka ve devlet dairelerindeki işlerimi takip eden, bunları sessizce yapıp hiç başıma kakmayan dünya iyisi adam.


Güya bugün az yazacaktım, yine daldım gittim.Buarada geçen akşam kek yaptım süper oldu, hemen bitti, ertesi akşam gaza gelip hem kek, hem poğaça yaptım amma velakin poğacalar hüsran, kendim ettim kendim buldum diyerek getirdim işe çay yanında yiyip duruyorum!

6 yorum:

Adsız dedi ki...

selam..
babanızla huzurlu seneler olsun çok sıcak ve fedakar cümleler..gülümsedim okurken babamın yolunu gözlediğim karanlık ve soğuk geceler hafızamdan silkindi gözümün önüne geldi sonra babama kavuşmalar özlemle..
keyifle..mutlu kalın..

sofi dedi ki...

Sevgili Ceku, iyiki var oldular hayatımızda değil mi? sende mutlu kal.Sevgiler...

renkler dedi ki...

İnsanın babası gibi erkek var mı dünyada zaten...

Çocuklar hep bişi ister zaten. Eve gelince benimki de şöyle sorar "Çocuk için bişi aldın mı?" 11 yaşında koca adam oldu hala çocuk için diyor yahu. Küçüklüğünden beri olan bir laf işte:-) Bir de sevdiği abur cubur hep değişikr. Mesela bir müddet bir marka çukulata seviyorsa ona dadanır, sonra alırsın yüzüne bakmaz, canı şeker istiyordur.

Çeyiz Hazırlıkları dedi ki...

Merhaba sizi linklerime ekledim sizde beni eklerseniz çooooooook sevinirim.
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

genelde hüzran olan kekler çörekler yapan kişiye kalır atmaya kıyamazsın ben azık yerim bundan denir 2 gün sonunda kalanlar çaktırmadan atılır sonu hep böyle olur :(

sofi dedi ki...

Hatice haklısın!