27 Mart 2008 Perşembe

Oynayasım Gelmiş :)

Dün akşam kına gecesindeydim, arkadaşımın oğlu evleniyor ve uzun zamandır oynamadığım kadar oynadım, özlemişim ya, otomatiğe bağlamış gibi müzik aralarında bile yerime oturamadım, yani bir kalktım, kalkış o kalkış, kocaman düğün salonu, müzik güzel, hanım hanıma şöyle bir araya gelmişiz, yıllardır çalışmaktan böyle güzel olaylara katılamayan beni artık kim tutabilir :) Yürüyüşte bile bu kadar ter atamıyan ben acaba oryantelemi başlasam diye düşündüm:)

Geleneklerimiz, kültürümüz, bindallımız, kınamız, gelinin kırmızı renkle özdeşleşmesi, evliliğin kutsanması, onaylanması ve insanların biraraya gelip bu mutlu olayı paylaşması, yüzyıllar boyunca sürsün bu güzel adetlerimiz ve Allah hep dostlarımızın iyi gününde de kötü günündede bir arada olmayı nasip etsin.

10 yorum:

Asortik Krep dedi ki...

Keşke görseydim :))

Delfina ; dedi ki...

walla soficim dün akşam senin oynadığın sıralarda ben de evde göbek atıyodum inanmayacaksın..hem de yüksek yüksek tepelere eşliğinde :)

oryantele başla tabiiyki eğer seviyosan oynamayı :) ben pek beceremiom o ayrı :))

ayy ben bu parantezlere moonsundan mı alıştım acaba soficim...

Moonish (moonsun) dedi ki...

Ne iyi etmissin Sofim :)) Bir an kendi kina gecem geldi aklima :)) bizimki kadin erkek karisik olmustu :)) m&m hepimizden cok oynamisti :)) simdi yuzumde bir gulumseme belirdi o gunu hatirlayinca :)) Ne kadar guzel, Allah mesut etsin gelin ve damat adayini :)) sana kocaman opucukler biraktim canim Sofim :))

sofi dedi ki...

Asortikçim, Çağıl'ın kına gecesine inşallah, ben iyice bir antreman yapıyım oynar dururum artık, napcan serde Trakya'lılık var :)

Delfinam, ohh sefan olsun, banada bir iyi geldiki dünyanın yükünü attım sanki. Ben küçükken dansöz olmak isterdim nedense :)halada çok severim dans etmeyi, bu arada valla bende Moonsun'dan alıştım bu parantezlere ama konuşma diline yakın bir ifade kattığı içinde pek sevdim, kocamaaan sevgiler...

Moonsun'ım, düğünden güzel bu kına geceleri, attık göbecikleri rahatladık, zaten ortam karışık artık haber bile dinlemek istemiyorum en iyisimi oyna gitsin. Bu arada zarfta bir kına mendilide sana gönderdim anı olsun diye, aç müziği oyna:) kucak dolusu sevgiler...

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Paşamız askerden dönüyor nasılsa. Artık bu kadar antrenmandan sonra, bolca oynarsın kaynana olaraktan.:))

Ohhh sefan olsun. Valla yazın acayip ter attırıyor bu düğün dernek işleri. Kışın da yapsalar ya bol bol. Kilo neyin almazdık.:)

etki alanı dedi ki...

Ben de çok severim kına gecelerini Sofi'm..
Hiç unutulmaması gereken bir geleneğimiz..Ben kendi kınamda sürekli gülmüştüm..Sinir bozukluğundan olsa gerek..Halbuki ağlanması gerek..Herhalde kızımın kınasında bu açığı kapatırım..Düşününce şimdiden hüzün basıyor...
Öpüyorum seni..
TüTü

Sem dedi ki...

Sofi'ciğim, kendini keşif yolculuğuna çıkıp, keşfettikçe eğlenen, bizle paylaşan birinin yazısını okudum sanki:) Göremedim oynayışını ama kesinlikle sana yakıştığını düşündüm, çünkü içinden gelmiş. Sevgiler

Moonish (moonsun) dedi ki...

Canim Sofim postan bugun geldi :)) Nasil mutlu oldum bir bilsen :)) sana mail de atmistim ama bir de burdan haber vereyim dedim :)) Seni cooook seviyorum canim Sofim benim :)) Simsiki sarildim sana :))

Adsız dedi ki...

Yeni nesil istemese de şart bence kına geleneği canım. son satırada aynen diye yürekten katılıyorum birtanem

fortuna dedi ki...

ne güzel adetlerimiz var.sizin kına gecesi ile ilgili yazınızı okuyunca aklıma geldi.en son dört yıl önce arkadaşımıza sürpriz kına gecesi düzenlemiş, çok eğlenmiştik.darısı benim oğluşlara:))