24 Ağustos 2008 Pazar

Geç Gelen Yazı

Çoooook sıcak ama neyse bu hafta sonmuş, mayıştım kaldım, öğle uykularının keyfini çıkardım ve birden bire cumadan beri hareketlendim, aşçım Antalya'dan döndü, Üniversiteyi kazandı hemde bir vakıf üniversitesinin gece bölümünü burslu olarak, ösym sonucunu ekranda gördüğümde kalbim duruyordu. Burslu okuduğu için çok çalışacak, ilk sene hazırlık ve notlarının iyi gitmesi lazım ama en güzeli okul İstanbul'da, büyüğümü şehir dışında okuttuğumdan çok zorlanmıştım. Askerimde daha önce çalıştığı firmada işe başladı ve yeni düzenler oluşturduk. Üçümüz bir aradayız yeniden ve hayatlarımız makas değiştirdi... Biliyomusunuz ben bugün kiminle buluştum, sevgili Hatice http://kiziminceyizi.blogspot.com/ İstanbul'a gelmeden önce konuşmuştuk ve tüm yoğunluğuna rağmen beni aradı ve buluştuk, Beşiktaş Beltur Cafede bir masaya oturup hiç tanımadan sevdiğin birini beklemek ve kapıdan giren bir sürü insan içinden evet o demek ve sanki yıllardır tanıyormuşçasına sohbet etmek, okadar ortak noktamız varmış ki şaştık kaldık O benim gızgardaşım , o yüzü gibi ruhuda güzel, akıllı, becerikli, hedefleri olan, hayatı bilinçli yaşayan en başta anneliği meslek edinen harika bir kadın. Munişim http://moonsun11.blogspot.com/ sana selamlarımı yolladım ve seni sevgiyle andık sende gızımıssın ve sevgili Nur'a ulaşmaya çalıştık ki bende onu tanımayı çok istiyordum.http://yasaminkiyisinda.blogspot.com/ yazılarıyla yüreğime dokunan, şiirlerinde ağladığım sevgili Nur'u, belki başka sefere... Hatice iki gün sonra dönüyorsun ve ben dostluğumuzun yıllarca sürmesini diliyorum, sana yine resimler çekicem, sergiler gezip anlatıcam, artık seramikle ilgili şeylere daha çok kulak kabartıcam. Canım gızgardaşım benim...

12 yorum:

Delfina ; dedi ki...

Soficim,tebrikler oğlunuza.Tekrar birarada olmanız ne büyük mutluluk gerçekten...

Blog vasıtasıyla tanıştıklarımızla gerçek hayatta tanışmak ne güzel değil mi.Moonish geldiğinde ben de sizlerle olmayı isterim.

Kucak dolusu sevgiler,selamlar...

sofi dedi ki...

Sevgili Delfina, canım benim sende çocuklarının iyi günlerini gör ve sevin... Hatice Torontoda oturuyor, munişte orda, ikisinin tanışmasına vesile olduğum için çok mutluyum ve eğer muniş gelirse kocamaaan bir toplantı yaparız,inşallah...Sevgiyle, bereketle kal...

Admin dedi ki...

Canimmm Gizgardasim,
Toronto dan kocaman sevgilerimle uzun mektubuma basliyorum.

senden ayrildiktan sonra vapurda bir cay ictim, vapur serin eser umidiyle, ne gezer buram buram ter.
indikten sonra sevgili Lizayi aradim, cok sicak ve karsiyi bilmedigim icin (bilsemde sudan cikmis balik gibi oluyor insan, her yer hizla degisiyor.) canimi nereye atacagimi sordum:))
Buyuk bir alisveris merkezinde saat 4 gibi bulustuk. kendisi cok tatli cocuk yurekli bir hanim.

daha sonra surpriz bir sekilde yildiz parkina dondum (nasil gittigim detayi sonra anlatilacak), birlikte baktigimiz seramiklerin yerine ugradim magazayi gezdim ama atolye haftasonu kapali oldugu icin gezemedim, maalesef kullandiklari malzeme ve calisma tarzlarini goremedim, insallah bir dahaki sefere...
Canim eve dondukten sonra yarim biraktigim isler ve valiz hazirlamak ucaga binene kadar devam etti, rahat bir yolculukla nihayet eve geldim.
yol yorgunlugu gecer gecmez valizlerimi actim icinden sali cikarip soyle bir derin derin baktim, seni hem kullanacagim hem de omrum yettigi kadar saklayacagim guzel ve anlamli sal dedim kendi kendime.

Sevgili Sofim
sende buldugum sadelik ve mutevazilik beni cezbetti.
Bir insan ile dost ve arkadas olabilmem icin en buyuk unsura sahipsin.
Omur boyu surecek arkadasligimizin temelini attik.

Sofim bir kez daha yavrularinin basarilarini kutluyor omurleri boyunca basarilarinin ve mutluluklarinin devamini diliyorum. Ayrica anne ve babaya da cok cok sevgi ve selamlarimi gonderiyorum.
Buyuk ihtimalle kisa gelirim, prensesimi uzun sure gormeden dayanamam, o zaman geldigimde daha cok vaktim olur dusuncesiyle seninle daha cok vakit gecirecegim.
seni hasretle kucakliyor ve cok opuyorum canim gizgardasim, Allaha emanet ol sevdiklerinle beraber bir dahaki gorusmeye kadar...

sofi dedi ki...

Sevgili Gızgardaşım, mektubunu iki kez arka arkaya okudum ve inanılmaz duygulandım, rahatça evcezine varmana sevindim ama Yıldız parkı ne tesadüf,başka bişey isteseymişiz olacakmış, saatinemi gelmiş ne :)Seninle olmaktan büyük keyif aldım, insanın yüreğini sonuna kadar açabileceği dop dolu bir kadınsın. Kışa bekliyorum, hatta annem niye yatıya çağırmadım diye sitem etti oğlanlar bende kalırdı, rahat ederdiniz deyip durdu, bak demekki yatıya da davetlisin. Sonracıma sen bana cildime bakmayı öğrettin, paşa paşa kremlerimi sürüyorum enfes kokuyorlar ve yumuşacık,nemli sağlıklı , ışıl ışıl oldular bu benim gibi kendine bakmayı bilmeyen, ürünleri tanımayan biri için hazine değerinde, kendimize bakmalıyız dimi daha yapcak çok işimiz var.

Seni sevgiyle kucaklıyorum,oğluna, prensese kocaman sevgiler, Allaha emanet ol, dostum, gızgardaşım...

Admin dedi ki...

CANIM BENIMM SAGOL SENDE OYLESIN

etki alanı dedi ki...

Bilirim,yeniden birarada olmanın güzelliğini ve sevincini....
Mutluluğunuz daim olsun Sofi'm...
TüTü

Adsız dedi ki...

Sevgili Sofi; güzel pencerenizi yeni keşfettim ve bir senelik arşivinizi kitap okur gibi 2 günde büyük bir zevkle okudum.Sıcak hissettim, mutlu oldum.Sevgi üçgeninin yine bir arada olması beni daha da mutlu etti ama ufak bir rica; lütfen yazılarınıza bu kadar ara vermeyin..
Sevgilerimle.
Gülen Tezer Üstün..

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Çok sevgili Sofi,
Çok çok üzüldüğüm bir haftaydı. Beni günün birinde çok uzaklardan bulan ve bir daha da yazılarımızla kopamadığımız can arkadaşım gitmişti.Burada senin yazını ve onun yorumlarını da okuyunca daha bir üzüldüm. Sizinle birlikte olmak için neler vermezdim denir ya onun gibi oldum. İnternete ulaşamadığım bir yerdeydim. Dönünce ilk işim maillerde ve yorumlarda arkadaşımı aramak oldu ama çok geçti. Onun yoğunluğunu biliyordum. Sizle birlikte olmak ne güzel olacaktı. Yazında ve yorumlarında ağladım. Ama bilin ki sizleri hiç bırakmıyacağım.
Arkadaşımızın bir ayağı burada olacak neyse ki. Kışın birlikte olmak dileğim şimdi. Gerçi kışa kalmadan seninle görüşme imkanıda yaratabiliriz belki.
Oğluşlarınla birlikte olma mutluluğun daim olsun, başarılarından dolayı kutlarım.
Sizleri can dostlarımı seviyorum.
Sevgiyle kal...

meleginmarifetleri dedi ki...

Sevgili sofi ne hoş arkadaşlıklar başlıyor blog sayesinde
hayırlı ramazanlar dilerim hoşçakal.

Moonish (moonsun) dedi ki...

Sofim Sofiiiiimmm :))

Seni ne cok ozlemisim, ben nerelerdeymisim de kacirmisim bu kadar seyi :))

Sofim dun aksam kulaklarini cinlattik Hatice Ablay'la :)) Dun Hatice Abla'ya misafir oldum :) Nasil tatli nasil guzel yurekli bir insan, bana ne lezzetli yemekler yapmis :)) Sofim geleyim seninle mutlaka tanisacagiz :) Az kaldi bir iki haftaya ordayim :)) Delfinam sen de gel tabii, biz bir aileyiz yaff, hem de en kocamanindan :)

Ahh Sofim bak hem ogullarinda yaninda simdi, mutlulgunu tahmin edebiliyorum :) Hic bozulmasin mutlulugun :)

Simdi ben burdan "gizgardaslarin kizi" olaraktan kocaman opucukler gonderiyorum size :) Ne iyi etmisim de acmisim ben su blogu yaff :)
Sizleri cok seviyorum ben yaff... :)

Admin dedi ki...

Canim Gizgardasim, nihayet dizimiz baslamis, ben yeni bu gun seyredecegim.
Nihayet sayfami guncelledim, dugun resimleri var, beklerim.
Sevgilerimle

Gülen Tezer dedi ki...

:) Yaşasın! Sofi sonunda yine buradasın; uzun, sıcak ve gülümseten yazılarınla.
Kendi bloğumdan önce burayı geziyorum her defasında :)

Gülen Tezer üstün
www.gulentezer.blogspot.com