12 Aralık 2007 Çarşamba

Baba Bana Robot Al !

Şu robotun imalatına başlamışlarmıdır acep! İhtiyacım varda bu ara, alsa beni kucağına, ninniler söylese, uyutsa, avutsa, unuttursa...Ramazan bayramında karşıya geçmiştik, kardeşime dedimki, başka zamanım yok, şu media markt'ten elektrik süpürgesi alıyım, benim ayşe artık yaşlandı, aldık, 10 taksit yaptılar, sağolsunlar, eve geldik, makine orda gördüğüm gibi değil, parçalarında eksiklik var, ertesi gün yine gittik, delirtici bir beklemeden, yüzlerce denemeden sonra iptal işlemi oldu.Kasım ayı dökümüm gelmedi, telefonla öğrenip bakiyeyi ödedim, Aralık dökümü geldi ne göriyim ben 2. taksiti ödüyorum babalar gibi, iptal edilmemiş, bingooo.Bankayı arıyorum, genelmüdürlüğe fax çekin diyorlar, slipleri yapıştırıp çekiyorum, dün aradılar, git media marketten hallet diye, bende oluuur dedim ve 8 ay daha ödersin Sofi'cim sen bunu dedim içimden, girenler girmişti, olmayan süpürgeyi ödeyeceğimi anlamış bulunuyorum ki yakında doğal hayata dönüp çalı süpürgesi kullanmayı düşünüyorum.O da yetmezmiş gibi fotoğraf makinemde bozulmasın mı, yaz başı Amerika'dan gelmişti, süper bir alet, oldumu sana mefta, tamiride yok, bitmediii, tost makinam, oda cızırtılar çıkararak elveda dedi.
Biliyorsunuz ay sonu işi bırakıyorum, tatilleri çıkınca şafak 15, terhis olucam, uzun vadeli satışlara girmeden, açık bir iki hesabı olan müşterileride sıkıştırarak efendi efendi işimi yapıyorum ama oda ne patron kişisi bir garipleşti, gideceğime inanmıyor! Taktığı bir müşterim vardı, adam ağır ama kötü niyetli değildi, ama dedim ya taktı ve ortalığı gerdi de gerdi.Ben hala sabırla vidaları gevşetmeden duruyorum.İşi bırakma kararını aldığımdan beri motorcum her akşam beni almaya geliyor iyice zıvanadan çıkmıyım diye, vııın gidiyoz eve, geçen hafta yine biz böyle uçarken, İstinye ışıklarda süper bir motor bizi sıkıştırıp, çek sağa, çek sağa diyor, benim oğlan çekiyor sağa, bizim yüzümüzde maske, üzerinde kask, bir gözlerimiz gözüküyor, onlarıda kocaman açmışız ,şaşkın şaşkın bakıyoz, hayda buda ne? adamda da kask var, kaskın camını kaldırıyor, bu motor benimdi, sen filancadan aldın ama hala ruhsat benim üstüme derhal alın üstünüze, bak iki can taşıyorsun motorda, başım derde girer diyor, telefonlarımızı alıyor hadi gidin diyor, hayda bu da neydi diyorum oğluma neden benim haberim yok, sevmem yamuk işleri , ara adamı pazartesi bitirelim bu işi, randevulaşıyoruz, noterin önünde park ediyoruz, adam diyorki temiz kağıdı yanınızdamı, oğlum tüm evrakları getirmiş ahada o yok, eve git al diyorum, bitirecem ya olayı, biz motorcu arkadaşla bir cafe'ye giriyoruz, birbirimizi tanıyoruz.Mert, yat kaptanı, o da bir motor delisi, 28 yaşında, yakışıklı bir deniz adamı, rahat rahat sohbet ediyoruz ki oğlum arıyor anne kağıdı bulamıyorum, kriz halindeyim, oraya bak, buraya bak diyorum, sonra aklına geliyorki motorun işlemlerini yapan galericide kalmış, hadi oğlum sen okula vınla, beni Mert işe bırakır deyip atlıyorum motora, kalemiti ceyn gibiyim, yarın aynı saatte diyorum, ertesi gün arıyorum, biz hazırız, bu sefer Mert denize çıkmış.Neyse diyorum sakin ol Sofi, oğlum diyorki anne vardır bir hayır ve ona gelen bir mail de bir yazı , bizim motora takas teklifi, hemde oğlumun en çok istediği TDM, bu uçuyor havalara, ben artık alık alık bakmaya başlıyorum, sabah yine patron delirtiyor beni haksız olduğu bir konuda haklılığını savunarak, mağazadan çıkıyorum, ayaklarım beni eczaneye sürüklüyor, eczacıya tek kelime söylüyorum, PASSİFLORA...

Aslında bitmedi, pazar toplantı vardı okulda ÖSYM ile ilgili, dedim girdin bir labirente hayırlı uğurlu olsun, yolumuzu, yönümüzü kafa göz yarmadan umarım buluruz, sistem acayip değişmiş ve karışık.Askerim arar, depresif bir vaziyette, pompala dur pozitif enerji...Yani anlayacağınız beni passiflorada kesmedi, yanında şu robotu da versinler, onun metal göğsüne dayayım başımı, sallasın avutsun beni, kiloluyumda düşürmesin yeterki beni...

11 yorum:

renkler dedi ki...

O robottan bulursan bana da sipariş et. Ne rahat şey... (Sanki robotu kullanacak zamanım olacak da...) Bu arada işten ayrılınca rahata ereceksin inşallah... O zaman ne pasiflora ne başka bir şey gerekecek.

sofi dedi ki...

Sevgili Renkler, inşallah, inşallah, sakin bir kadın olmak istiyorum, geniş zamanlar, sanada, banada...

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Yahu okurken yoruldum yeminle.. Passiflora kesmez daha etkili bişey bulmak lazım.:) Robot iyiymiş bak. Kucağında sallar durur artık.:)

sofi dedi ki...

İncegülüm, kesmiyo zaten, boşunamı robot istiyom, çeliktendir sinirleri onun, o sallar ben anlatırım artık...Sevgiler

gülçin dedi ki...

hay allah geçmiş olsun sofi ya. geçecek zaten, merak etme. arada olur öyle. mars geri gidiyor ya, ondandır.

bu robot sallarken pışşşpışşş geçti geçti diyor mudur?

sevgiler

Admin dedi ki...

Sevgili Soficim,
Eger o robot bu aktivitelerin yasandiginda yaninda olsaydi inan bana robotun butun yay ve telleri her yerinden firlardi:))
Bos ver sen robotu tatlim, annenin sezlonga benzettigi koltuga sallana sallana otur, ne guzel butun bu yogun trafige gulerek bakman, yine gulumseyerek okudum.
Sana kocaman sevgiler ve selamlar birakiyorum canim...

sofi dedi ki...

Gülçin'cim Robotum bitane, şu Mars'ta gitse iyi olur ya, bu tip konularla ilgilenen bir arkadaşımda 2008 için uyardı, zor bir yıl olacakmış Dünya için,2008 toplamda 1 sayısını veriyormuş, 1 sayısı bakalım neler getirecek!Sevgiler...

sofi dedi ki...

Dantel'cim, olaylara gülümseyerek bakmaya çalışıyorum, daha kolay oluyor katlanmak, zaten hayat geçici bir süre ,sağlığımız yerinde olsun, kimseye muhtaç olmayalımda,hepsini atlatabiliriz.Akşamları ev işlerim bitince bordo koltuğuma cenin pozisyonunda kıvrılıp çekiyorum üzerime polar battaniyemi, ışığıda kapatıp boş boş seyreyliyorum tv. den alemi, bu da benim terapim.Sevgiyle, iyilikle, sağlıkla kal canım...

Dört Yapraklı Yonca dedi ki...

bir süredir kişisel olarak internetle ilgilenemiyordum, çok şey kaçırmışım senle ilgili. Hakikatten bazen yaşam kabusa dönüyor. umarım feraha erersin kısa zamanda. sabır sabır.

ben böyle zamanlarda "la havle"den büyük fayda görürüm sana da tavsiye ederim :)

sofi dedi ki...

Yonca, sabah akşam Ayetel Kürsi okuyorum ama bazen böyle sağdan sağdan geliyolar, hep şükrediyorum, ALLAH beterinden saklasın, gelir geçer,işten ayrıldıktan sonra günde 2 rekat olsun namaz kılmak istiyorum, inşallah ALLAH izin verir.

Dört Yapraklı Yonca dedi ki...

bi sır veriyim mi soficim ben 8 senedir aralıksız kılıyorum. işte olduğum zamanları da eve gelince kaza ediyorum. ve hayatıma çok güzel şeyler kattığına inanıyorum. ondan önce en uzun iş deneyimim 8 aydı. belki gençtim daha sabırsızdım. ama namaza başladıktan sonra sabretmeyi, istikrarı öğrendim. 7,5 senedir aynı yerde çalışıyorum, 7 senedir aynı adamı seviyorum. ve hayatımdan memnunum. çok şükür.